Goedkoopste zorgverzekering 2020

Om een echt goede keuze te maken voor een zorgverzekering, is het belangrijk om je er goed in te verdiepen. Je kan elk jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Toch kiezen de meeste mensen ervoor om bij hun huidige zorgverzekeraar te blijven. Waarschijnlijk is dit puur uit luiheid of desinteresse, of men is gewoon tevreden over de zorgverzekeraar waar ze bij zitten. Wij adviseren echter met klem om toch ieder jaar voor jezelf onderzoek te doen welke zorgverzekeraar en zorgverzekering het beste bij je passen. Ieder jaar veranderen de premies van de verschillende zorgverzekeraars. Misschien is bij een andere zorgverzekeraar wel een veel voordeligere zorgverzekering. Hierdoor kan je op jaarbasis een hoop geld besparen. Via de website van zorgverzekeringbesparen.nl kun je gemakkelijk zorgverzekeraars vergelijken. Op deze manier kun je er eenvoudig achter komen welke verzekering het goedkoopst is. Natuurlijk kun je zelf voorwaarden selecteren, die jij belangrijk vind bij je zorgverzekering. Wil je bijvoorbeeld geen hoger risico dan 500 euro, dan kun je daar simpel op filteren. Op deze manier krijg je de optimale zorgverzekering voor jou.

De goedkoopste basisverzekering 2020

Zoals velen misschien wel weten, is het wettelijk verplicht om een zorgverzekering te hebben vanaf je 18e levensjaar. Dat betekent dat je minimaal een basisverzekering hebt moeten afsluiten. Er is wettelijk vastgelegd wat er in die basisverzekering zit. Het dekt bijvoorbeeld de kosten voor de zorg van onder andere de huisarts, psychiater en verloskundige zorg. Ieder jaar wordt er echter steeds minder vergoed door de basisverzekering. Dat houdt dus in dat de zorg voor iedereen steeds duurder wordt, aangezien je je dus sneller en vaker aanvullend moet verzekeren. Daarom is het des te belangrijker dat je je ieder jaar goed oriënteert op een zorgverzekering die alles, wat voor jou belangrijk is, dekt en zo goedkoop mogelijk is. Gelukkig kan je bij zorgverzekeringbesparen.nl zorgverzekering 2020 vergelijken. Wat ook wettelijk is vastgelegd, is dat je een verplicht eigen risico hebt. Dit bedrag loopt van 385 euro tot maximaal 885 euro. Hoe hoger het bedrag is van je eigen risico hoe lager de premie is die je maandelijks moet betalen. Wel loop je dan natuurlijk een groter risico. Mocht jou namelijk onverhoopt iets overkomen, dan moet je meer betalen voor de zorg waar je dan gebruik van maakt.

Soorten basisverzekeringen

Wat je wel altijd in je achterhoofd moeten houden, is dat er ook verschillende soorten basisverzekeringen zijn. Let daar dus ook altijd goed op als je een verzekering afsluit. In Nederland bestaan er drie verschillende soorten. Basisverzekering met naturapolis. Deze is vrij standaard: de premie is relatief laag tot gemiddeld en bijna alle ziekenhuizen zijn gecontracteerd, waardoor je dus eigenlijk overal terecht kunt. Daarnaast heb je de budgetpolis. Deze is nog weer een stuk goedkoper dan de naturapolis. Logischerwijs zitten daar dan ook nadelen aan, zoals het feit dat je bij minder ziekenhuizen terecht kunt en declaraties over het algemeen online geregeld worden. Je hebt indirecter contact met de verzekeraar. Alleen contact via de mail is bijvoorbeeld mogelijk. Als derde heb je nog de restitutiepolis. Deze is juist weer wat duurder dan de andere twee basisverzekeringen, die al genoemd zijn. Wel staat hiertegenover dat je dus bij meer ziekenhuizen terecht kunt. Het is dus niet wat je zelf het prettigst vindt voor een basisverzekering. Vervolgens kun je eventueel je nog aanvullend verzekeren, indien je dat nodig acht.

Een goedkope zorgverzekering in 2020

Hopelijk heb je inmiddels begrepen dat je elk jaar een belangrijke keuze moet maken als je je zorgverzekering afsluit. Blijf daarom ook niet altijd blind vertrouwen op je eigen zorgverzekering. Misschien heeft een andere verzekeraar wel een aantrekkelijkere voor je. Via zorgverzekeringbesparen.nl kun je altijd terecht in je zoektocht naar de voor jou goedkoopste zorgverzekering.