Zorgvergelijker 2021

Eens per jaar kan men wisselen van zorgverzekering. En aangezien je na deze beslissing een vast jaar zit aan die keuze, is het van groot belang dat je er goed over nadenkt. En dat is nog makkelijker gezegd dan gedaan, want er is vandaag de dag een hele hoop waartussen je onderscheid moet maken. En hoe zat het ook alweer met het eigen risico? Om je een beetje te helpen bij het maken van deze keuze, kun je gebruik maken van onze onafhankelijke zorgvergelijker. Door hierin aan te geven wat jij verwacht van jouw zorgverzekering verwacht, heb je in een paar klikken de perfecte polis uitgekozen. Hiermee kun je veel geld besparen. Hieronder kun je precies vinden hoe de vergelijker werkt, en waar je op moet letten!

Hoe is jouw zorgverzekering 2021 opgebouwd?

Belangrijk om te weten is natuurlijk waar een zorgverzekering precies uit bestaat. Er zijn 3 onderdelen bij elke verzekering die bepalen hoe jouw zorgpolis er ongeveer uit gaat zien. Dat zijn de volgende drie aspecten:

  • Basisverzekering
  • Aanvullende verzekeringen
  • Eigen risico

Zoals de naam misschien al doet vermoeden, is de basisverzekering aanwezig bij alle zorgverzekeringen in Nederland. Elk jaar wordt er door de overheid bepaald wat er wel en niet in de basisverzekering zit. Het is in ons land verplicht om te beschikken over deze basisverzekering. In aanvullende verzekeringen kun je bepaalde extra’s toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan de tandarts, of fysiotherapie. Het laatste punt, de eigen risico, is ook wettelijk vastgesteld. Althans, het minimum. Je kunt er zelf voor kiezen om dit bedrag hoger uit te laten vallen. Het is in onze zorgvergelijker mogelijk om de eigen risico te verhogen zodat je maandbedrag lager uitvalt. Wat deze onderdelen betekenen voor de hoogte van je premie, is de volgende vraag

Basiszorgverzekering 2021

Zoals gezegd is hetgeen dat wordt gedekt volgens de basisverzekering bepaald door de regering. Dat geldt echter niet voor de prijs van deze verzekering. Deze kan nog steeds alleen worden bepaald door de verzekeraar zelf. Ben je dus op zoek naar de plek waar je de laagste maandelijkse premie hebt, dan kun je simpelweg kiezen voor de verzekeraar die de laagste premie vraagt voor de basisdekking. Let wel op dat niet alle verzekeraars contracten hebben met elk ziekenhuis. Het kan dus zo zijn dat jij niet terecht kunt voor een behandeling in het ziekenhuis dat vlakbij is. Dit wordt ook wel de ‘vrije keuze’ genoemd binnen zorgverzekeraars. Goed om daar rekening mee te houden als je gebruik maakt van onze zorgvergelijker 2021.

Aanvullende zorgverzekering 2021

De aanvullende zorgverzekeringen zijn volledig in te delen en te ontwerpen door de verzekeraars, de overheid heeft er niks mee te maken. Vaak vind je in aanvullende verzekeringen dekking voor dingen als alternatieve geneeswijzen, zoals bijvoorbeeld acupunctuur of chiropractie. Ook kun je een aantal behandelingen bij de fysiotherapeut veiligstellen door middel van aanvullende verzekeringen. Door in onze zorgvergelijker 2021 aan te geven wat jij verzekerd wilt hebben, wordt de juiste aanvullende verzekering er voor jou uit gepikt. Tandartsverzekeringen kunnen binnen een aanvullende verzekering vallen, of een aparte dekking hebben. Dat verschilt volledig per verzekeraar.

Brillen, lenzen en de buitenlandekking 2021

Als je slechte ogen hebt, is het misschien handig om te kiezen voor een dekking voor je brillen en/of lezen. In de basisdekking worden namelijk slechts medische kosten vergoed die eraan te pas komen als je een ongeluk hebt gehad met je ogen. Normale brillen en lenzen worden dus alleen vergoed als je hier een speciale module voor hebt in je zorgpolis. Ook dit kun je aangeven in onze zorgvergelijker. Je kunt aangeven welk bedrag je maximaal vergoed wilt kunnen krijgen in jouw verzekering. Medische kosten in het buitenland worden ook slechts deels vergoed. Alleen noodzakelijke kosten die worden gemaakt zijn gedekt, en worden volgens Nederlandse maatstaven vergoed. Bevind jij je dus in een land waar de zorg duurder is, dan kan het weleens zijn dat je nog een hoop moet bijbetalen. Met een aanvullende buitenlanddekking voorkom je dit.

Eigen risico 2021

Als je het politieke spel een beetje volgt, weet je dat het eigen risico een van de grootste pijnpunten in het Nederlandse zorgstelsel is. Het is zo, dat elk persoon een minimaal eigen risico heeft van €385. Dit houdt in dat medische kosten die je gedurende een jaar maakt pas worden vergoed als je de grens van deze €385 euro hebt bereikt. De kosten tellen wel bij elkaar op, dus als jij een behandeling hebt gehad die meer kost dan je eigen risico, zijn al je medische kosten voor dat jaar hierna gedekt. Om een lagere maandelijkse premie te krijgen, kun je ervoor kiezen om je eigen risico nog verder te laten oplopen. In 2021 zal dit kunnen tot een maximum van bijna €900. Dit scheelt elke maand een hoop voor je premie, maar als je iets hebt waarvoor je naar het ziekenhuis moet, kun je bedrogen uitkomen. Goed om deze aspecten voorzichtig tegen elkaar af te laten wegen als je gebruikt maakt van onze zorgvergelijker.

Dé onafhankelijke zorgvergelijker 2021

Onze onafhankelijke zorgvergelijker laat je alles op een overzichtelijke en eenvoudige manier invullen. Alle hierboven genoemde aspecten van je zorgverzekering 2021 zijn door jou aan te passen met een paar klikken. Als je dit eenmaal hebt gedaan, druk je op de ‘vergelijken’ knop, en alle afwegingen worden door de zorgvergelijker voor je gemaakt. Na een paar seconden rolt er een zorgverzekering uit die volledig op jouw wensen is afgesteld. Het handige is, dat je jouw gegevens op de site kunt invullen, en dat jouw verzekering voor je wordt afgesloten. Doordat de verzekeraars tegenwoordig onderling overstappen regelen, hoef jij bijna niets meer te doen. Geef aan waar je verzekerd bent, en waar je je wilt laten verzekeren. De administratieve onderdelen worden uit je handen genomen, en in een mum van tijd valt jouw nieuwe polis op de mat!