FBTO Zorgverzekering

FBTO is een verzekeraar die al tientallen jaren bestaat. De afkorting betekent voluit: Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. FBTO is een aantal jaren geleden overgenomen door Achmea, een van de grootste verzekeraars van Nederland. Het hoofdkantoor van FBTO is nog steeds gevestigd in Leeuwarden en naast zorgverzekeringen kun je bij FBTO onder meer autoverzekeringen, woonverzekeringen, reisverzekeringen en levensverzekeringen afsluiten. Kortom; een groot bedrijf waar velen verzekerd zijn. En over het algemeen scoort de verzekeraar goed. Meer dan 75% is tevreden over hun verzekering bij FBTO

Zorgverzekeringen bij FBTO

Door de wet is bepaald dat elke Nederland een bepaalde basisverzekering moet hebben. Deze basisverzekering wordt jaarlijks vastgesteld door het kabinet. De basisverzekering geeft aan welke behandelingen, medicijnen en doktersconsulten vergoed worden door de verzekeraar. Uiteraard met uitzonderingen van het eigen risico, dat ook verplicht is. De basisverzekering die je bij FBTO afsluit heeft geen volledig vrije keuze voor de zorgverleners. Wel is het aantal ziekenhuizen en andere zorginstanties waarmee FBTO een contract heeft erg groot. Kies je er toch voor om een andere zorgverlener in te schakelen? Dan wordt slechts 75% van je zorgkosten vergoed door de verzekeraar.

Verzekerd willen zijn voor de fysiotherapeut en tandarts?

De basisverzekering dekt lang niet alle zorgkosten die je kunt maken. Zo wordt er niks vergoed op het gebied van fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en de tandarts. Wil je hier wel voor verzekerd zijn? Dan moet je bij FBTO een aanvullende verzekering afsluiten. Bij deze verzekeraar wordt er gewerkt met zogenaamde extra modules die je aan je basisverzekering kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan modules als:

  • Tand,
  • Orthodontie
  • Spieren en gewrichten
  • Gezinsplanning
  • Beter in je vel

Deze modules zijn slechts een keer per jaar aan te zetten, maar bij FBTO heb je ook nog iets speciaals; namelijk modules die je het gehele jaar door aan kunt zetten. Dat zijn er 3:

  • Tand ongeval
  • Zorg in het Buitenland
  • Ongevallen

Je verzekering aanpassen kan – net als zorgkosten declareren – gewoon via je mobiele telefoon of het internet. Gemakkelijk en snel je zorgkosten terugvragen dus!