UnivéUnivé Zorgverzekering

Univé is, zoals ze zelf aangeven, een verzekeraar zonder winstoogmerk. Univé is dan ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als vereniging. Het hoofdkantoor van Univé is gevestigd in Assen, en de oprichting van de vereniging gaat terug tot het jaar 1794. Hierbij moet wel vermeld worden dat het bedrijf zoals het nu bestaat, bestaat sinds 1991. Hiervoor zijn veel fusies en overnames van andere coöperaties geweest. Univé focust zich vooral op het aanbieden van zorgverzekeringen, maar je kunt er ook terecht voor andere diensten. Zo kun je hiernaast zowel een auto-, woon-, aansprakelijkheids-, als reisverzekering afsluiten bij Univé afsluiten.

Basisverzekering van Univé

Bij Univé zijn er 3 verschillende basisverzekering die je kunt afsluiten. Het verschil tussen deze verzekeringen zit hem vooral in de vrijheid die je als verzekerde hebt voor de keuze van zorg. Bij een variant kun je simpelweg naar alle zorgverleners en krijg je alle kosten vergoed, terwijl de andere variant respectievelijk 70 en 80% vergoeden van de zorg die wordt gedeclareerd bij zorgverleners waar Univé geen contract mee heeft. Wel kan er altijd naar alle huisartsen en ziekenhuizen worden gegaan, bij alle drie de varianten. Wat in de basisverzekering zit is overigens bepaald door het kabinet, en dat is dus bij alle zorgverzekeraars en voor elke Nederlander hetzelfde. Voor extra’s, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, vergoeding voor brillen/lenzen en alternatieve geneeswijzen moeten er aanvullende verzekeringen worden afgesloten. Deze komen ‘bovenop’ de basisverzekering. Met een verzekering voor de tandarts maak je je zorgpolis compleet.

Online declareren bij Univé

Bij Univé is het tegenwoordig heel makkelijk om online declaraties in te dienen. Alle kosten die je hebt gemaakt voor zorg kun je opsturen via de website van Univé of met behulp van de app. Zo kun je dus met je mobiele telefoon zorgkosten terugvragen. Erg makkelijk en je hoeft niet meer in de weer met formulieren. Al kan dat natuurlijk wel, als je daar de voorkeur aan geeft. Lukt het niet om de declaratie in te dienen? Dan kun je natuurlijk altijd om hulp vragen via de online klantenservice.