Ohra Zorgverzekering

Ohra is een van de oudste en grootste verzekeringsbedrijven van Nederland. Origineel is OHRA opgericht in 1925, maar eigen baas is OHRA al lang niet meer. Eerst fuseerde het bedrijf, waarna het werd overgenomen door Delta Lloyd, om vervolgens in handen van de Nationale Nederlanden verzekeringsmaatschappij te vallen. Toch biedt Ohra nog steeds een zorgverzekering aan onder eigen naam, en een groot deel van de Nederlanders is verzekerd bij Ohra.

Waar ben je voor verzekerd bij Ohra?

Kies je voor een verzekering bij Ohra? Dan begin je (natuurlijk) met de basisverzekering. Elke Nederlander is verplicht om een basisverzekering te hebben. Hij is ook voor iedereen hetzelfde, aangezien hij wordt vastgesteld door het kabinet. Het is soms even afwachten wat wel en niet buiten de boot valt, en dit wordt jaarlijks bekend gemaakt. Hetgeen waar zorgverzekeraars zich mee kunnen onderscheiden op het gebied van de basisverzekering is door de keuzevrijheid. Bij Ohra heb je volledige keuzevrijheid. Dit houdt in dat je zelf kiest welke zorgverlener je behandelt en waar jij naar het ziekenhuis gaat.

Fysiotherapie en tandarts

Extra’s waarvoor je verzeker kunt worden, zoals behandelingen bij de fysiotherapeut of bij de tandarts, kies je bovenop je basisverzekering. Aanvullende verzekeringen kijken naar je bril, fysio, alternatieve geneeswijzen of dekking in het buitenland. Met een tandartsverzekering ben je bij Ohra bij elke tandarts in Nederland verzekerd.

Online mogelijkheden bij Ohra

Ohra is een van de vooroplopers op het gebied van online zorg. Dat wil zeggen, je kan veel informatie vinden over je polis en eigen risico in de app van Ohra, of op de website. Ook is het mogelijk om declaraties in te vullen via de app. Zo is het lekker snel gebeurd en hoef je geen brieven meer te sturen om je zorgkosten te laten vergoeden. Ook wijzigingen kun je online doorgeven. Sluit je een verzekering af bij Ohra? Dan zeggen zij je oude verzekering op, ook al zit je bij een andere verzekeraar.