Nationale NederlandenNationale Nederlanden Zorgverzekering

Misschien wel de bekendste verzekeraar van ons land; Nationale Nederlanden. Deze oranje verzekeringsmaatschappij is veel meer dan een bedrijf dat zorgverzekeringen aanbiedt. Er werken meer dan 14.500 duizend mensen en het is zelfs een beursgenoteerd bedrijf. Eind 2016 nam Nationale Nederlanden Delta Lloyd over, waardoor de combinatie de grootste verzekeraar van Nederland is. De zorgverzekering van Nationale Nederlanden was een van de eerste producten die werden aangeboden, en nog steeds bepaalt het een groot deel van de omzet van het bedrijf.

Basisverzekering

Sluit je een zorgverzekering af bij Nationale Nederlanden, dan begin je met de zogenaamde basisverzekering. Deze verzekering bestaat uit een aantal behandelingen en medicijnen die vergoed worden. Hetgeen dat is opgenomen in deze basisverzekering, wordt vastgesteld door het kabinet. Jaarlijks wordt bepaald wat wel, en wat niet vergoed wordt. Ben je dus alleen op zoek naar een verzekeraar waar je een basisverzekering af kunt sluiten, is er niet zoveel waar je je keuze op kunt baseren. Wel is het handig om te letten om de mate van keuzevrijheid die je hebt. De vrijheid van de zorgkeuze geeft aan of het mogelijk is voor jou om te bepalen waar je je zorg geniet. Van ziekenhuizen tot huisartsen. Bij Nationale Nederlanden is er sprake van volledige keuzevrijheid.

Meer laten verzekeren?

Is de basisverzekering voor jou niet genoeg? Dan biedt Nationale Nederlanden een aantal aanvullende verzekeringen aan. Bij zo’n aanvullende verzekeringen kun je aangeven dat je een aantal extra’s wilt kunnen laten vergoeden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de fysiotherapeut, alternatieve geneeswijzen, brillen en contactlenzen, en spoedeisende hulp in het buitenland. De tandartsverzekering valt buiten de aanvullende verzekering, maar is uiteraard ook af te sluiten bij Nationale Nederlanden.

Online declareren via Nationale Nederlanden

Het is tegenwoordig helemaal niet meer moeilijk of tijdrovend om je zorgkosten te declareren. Dan kan bij Nationale Nederlanden op 3 verschillende manieren.

  • Via de NN App
  • Via Mijn NN Zorgverzekering
  • Via declaratieformulier

De eerste twee mogelijkheden zijn online, en ze zijn zelfs te gebruiken vanaf je mobiele telefoon. Een paar klikken, en je zorgkosten zijn gedeclareerd.