cz logoCZ Zorgverzekering

CZ is in 1930 opgericht en is de afkorting van Centraal Ziekenfonds. Met 3,4 miljoen verzekerden heeft CZ 20% marktaandeel en dat maakt CZ de derde grootste zorgverzekeraar van Nederland. In 2009 nam CZ de zorgverzekeringen van Delta Lloyd over. Delta Lloyd en ook OHRA zijn een onderdeel van CZ.

Door de minder rooskleurige cijfers was CZ genoodzaakt in 2016 en 2017 de eigen reserves aan te spreken. Per saldo hebben de verzekeringsnemers een deel van hun premie in feite terug gekregen. Overigens is de solvabiliteit van CZ toegenomen naar 173%, beter dan menig andere verzekeraar. Een gelijke ontwikkeling zien we naar verwachting terug in 2018.

De extra service van CZ Zorgverzekeringen

Uiteraard bied ook CZ een basisverzekering aan. De verzekeraar uit Tilburg onderscheid zich echter wel op basis van service. Klanten, maar ook belangstellenden kunnen met deze verzekeraar op de meeste social media kanalen communiceren, zelfs via whatsapp. Makkelijk als je onderweg bent en toch graag snel antwoord wilt hebben op een belangrijke vraag. CZ biedt daarnaast haar verzekerden ook de mogelijkheid tot wachtlijst bemiddeling, zo hoeft de verzekerde nooit langer te wachten op een behandeling dan strikt noodzakelijk is. Ook een second opinion is mogelijk. Daarnaast is CZ oprecht betrokken bij haar verzekerden, zo kan men tips krijgen voor bijvoorbeeld voedingsadviezen.

De zorgpolis op maat

Naast de al uitgebreide keuze voor een aanvullende zorgverzekering, je hebt keuze uit maar liefst zeven variaties, kent CZ ook de mogelijkheid tot een stuk maatwerk. Deze zorgpolis-op-maat stelt de verzekerde in staat om de verzekering volledig op maat samen te stellen. Die extra service geldt overigens ook voor het vrijwillige eigen risico, deze kan bij CZ eenvoudig in termijnen worden voldaan.