Salland Zorgverzekering

Salland is een van de zorgverzekeraars in Nederland die zich een ‘regionale verzekeraar’ noemt. Salland is een gebied in het westen van de provincie Overijssel. Uiteraard hoef je niet in deze regio te wonen om aanspraak te maken op een van de verzekeringen van Salland.

Over Salland

Er zijn ongeveer 90.000 mensen verzekerd bij Salland, wat het natuurlijk niet een van de grootste verzekeringsmaatschappijen van Nederland maakt. Hetgeen dat Salland anders maakt dan de rest is het feit dat deze verzekeraar geen winstoogmerk heeft. 95% van de omzet die Salland jaarlijks genereerd wordt weer geïnvesteerd in de zorg. Het is onderdeel van het grotere bedrijf Eno, een moderne dienstverlener die de gezondheid van klanten centraal stelt. Andere zorgverzekeraars van Eno zijn HollandZorg en ZorgDirect.

Verzekeringen bij Salland

Natuurlijk begin je met een basisverzekering als je je zorg wilt laten verzekeren bij Salland. De basisverzekering wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid. Alles wat binnen de basisverzekering valt wordt vergoed. Elk jaar is er weer veel discussie over wat wel en niet vergoed wordt in de basisverzekering. Recente pijnpunten waren onder andere de anticonceptiepil voor vrouwen. Als je iets extra’s wilt, naast de basisverzekering, is dat uiteraard ook mogelijk bij Salland.

Zo zijn er aanvullende verzekeringen af te sluiten. Er zijn 4 verschillende pakketten bij Salland voor aanvullende verzekeringen:

  • Start
  • Extra
  • Plus
  • Top

In de aanvullende verzekeringen vind je dingen als fysiotherapie, anticonceptiemiddelen, alternatieve geneesmiddelen, enzovoorts. De tandverzekering is een aparte verzekering die je kunt afsluiten bovenop de basispolis. Naast de zorgverzekeringen kun je er ook nog voor kiezen om een reisverzekering af te sluiten bij Salland. Zowel lang- als kortlopende reisverzekeringen zijn beschikbaar.