ditzoDitzo Zorgverzekering

Ditzo biedt verschillende verzekeringen aan, zo ook een zorgverzekering. Ditzo is een handelsnaam van het grotere bedrijf ASR Verzekeringen. Ditzo is alleen gefocust op het afsluiten van de verzekeringen via internet. Het bedrijf biedt dan ook geen advies aan, wil je dat wel, dan word je door Ditzo doorverwezen naar ‘de grotere broer ASR’. Het is pas sinds 2011 dat het mogelijk is om een zorgverzekering af te sluiten bij Ditzo, nadat de eerste autoverzekering van het bedrijf in 2007 het eerste licht zag. De zorgverzekering is uitgebreid samen te stellen via de website, en ook makkelijk af te sluiten. De oude verzekering wordt door Ditzo zelf opgezegd.

Basisverzekering bij Ditzo

Bij het afsluiten van een zorgverzekering begin je altijd met de zogenaamde basisverzekering. Het zorgstelsel zit in Nederland namelijk zo in elkaar dat elke inwoner moet beschikken over zo’n basisverzekering. Wat wordt vergoed in de basispolis, wordt jaarlijks bepaald door het kabinet in samenwerking met zorgverleners en verzekeraars. Hier moet overigens wel bij genoemd worden dat er eerst een eigen risico moet worden betaald, voordat de verzekeraar kosten vergoedt. Het eigen risico is in 2019 weer vastgesteld op een minimum van €385,-

In de basisverzekering is geen ruimte voor alternatieve geneeswijzen, anticonceptiemiddelen, fysiotherapie of vergoeding voor brillen en lenzen. Als je wel wilt dat deze kosten worden vergoed, dan is het zaak aanvullende verzekeringen af te sluiten bij Ditzo. De aanvullende verzekeringen zijn overigens wat anders dan een tandartsverzekering, aangezien hier nog andere verzekeringen voor zijn.

Vrije zorgkeuze bij Ditzo

Ditzo is een groot voorstander van de vrije zorgkeuze. Daarom kun je bij Ditzo altijd zelf kiezen naar welk ziekenhuis of naar welke huisarts je gaat. Met een groot deel van de andere zorgverleners, zoals bijvoorbeeld fysio’s, heeft Ditzo contracten afgesloten zodat ook hier de zorg volledig kan worden vergoed. Geniet je zorg bij een verlener waar geen contract mee is? Dan wordt er vergoed tot een maximaal tarief. Dit is vaak tot ongeveer 85% van de gemaakte kosten.