Onderwerpen

Hoe kan je besparen op je zorgverzekering?

Aan het einde van het jaar is het mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Veel mensen maken gebruik van deze mogelijkheid en besparen daar vaak geld mee, echter zijn er ook andere mogelijkheden om geld te besparen met je zorgverzekering. We hebben een aantal tips voor je.

Sluit een contract af bij een label in plaats van een hoofdmerk

Bijna elk hoofdmerk heeft tegenwoordig een label, vaak is dit een zorgverzekering die je online kan afsluiten. De labels van de grote merken zijn vrijwel altijd goedkoper en dus kostenbesparend. Veel mensen weten dit echter niet en blijven trouw aan het hoofdmerk, dat terwijl je eigenlijk dezelfde diensten afneemt. Het enige verschil is de naam en de kosten.

Ga na of de aanvullende (tandarts)verzekering wel nodig is

Ruim 80 procent in Nederland heeft een aanvullende verzekering lopen. Bereken eens of deze aanvullende verzekering wel nodig is en of je er wel geld mee bespaart. De rekensom is eenvoudig, het enige wat je moet doen is het geld wat je uitgekeerd hebt gekregen in het afgelopen jaar vergelijken met de premies die je betaald hebt voor de aanvullende zorgverzekeringen.

Dubbel verzekerd voor zorg in het buitenland

Wat veel mensen niet weten is dat je dubbel verzekerd kan zijn in het buitenland. Zowel via je zorgverzekering als via een (doorlopende) reisverzekering. Klopt het inderdaad dat je dubbel bent verzekerd? Zeg dan de reisverzekering op, die kan je namelijk op elk moment van het jaar aanpassen en een zorgverzekering maar een keer per jaar.

Betaal je zorgpremie per jaar

Je hebt bij veel verzekeraars de keuze om per jaar te betalen in plaats van per maand. Per jaar is altijd goedkoper, het scheelt tot wel 3 procent. Het enige is dat het een aardig bedrag kan zijn en dat moet je wel kunnen betalen. 

Verhoog je eigen risico

In 2022 is het verplichte eigen risico 385 euro, je kan dit bedrag vrijwillig verhogen als je gezond bent en verwacht dat je geen zorgkosten maakt in het komende jaar. Je kan het bedrag verhogen tot 885 euro. In dat geval betaal je minder zorgpremie per maand en als je daadwerkelijk geen zorgkosten hebt kan dat al gauw ruim 300 euro schelen in het jaar.

Het laatste nieuws over Zorg