Zorgverzekering Vergelijken 2021 - Hoe?

Verplichte eigen risico is €385 in 2020. Deze kan je verhogen tot een maximum van €885. Op het moment dat je zorg nodig hebt, betaal je zelf de eerste zorgkosten totdat je eigen risico behaald hebt. Indien je zelden gebruik maakt van zorg dan is het een optie om het eigen risico te verhogen zodat de maandelijkse zorgpremie een stuk goedkoper word. Met de zorgvergelijker zie je gelijk hoeveel je dan bespaart.

Kies je voor een zorgverzekering met een vrije zorgkeuze dan kan je zelf bepalen in welke ziekenhuis je geholpen wilt worden. Kies je voor een Gedeeltelijke zorgverzekering dan betaal je een lagere premie maar kan je niet zelf bepalen in welk ziekenhuis je geholpen wilt worden. Zorgverzekeraars hebben prijsafspraken gemaakt met zorgverleners. Ga je naar een ziekenhuis waar geen afspraken mee zijn gemaakt dan moet je een deel van de kosten uit eigen

Vanaf je 18de krijg je de tandarts kosten niet vergoed vanuit je basisverzekering. Voor bijzondere aandoeningen worden vanuit de basisverzekering uitzonderingen gemaakt. Wil je de tandarts controles vergoed krijgen, dan moet je kiezen voor een tandartsdekking.

Vanaf je 18de word fysiotherapie niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzonderingen worden gemaakt als er last is van een chronische indicatie die in de lijst met chronische aandoeningen staat. Je kunt hier aangeven voor hoeveel behandelingen je vergoeding wilt krijgen.

De alternatieve geneeswijzen worden niet vergoed uit de basisverzekering. Je kan hier aangeven tot welk bedrag je het vergoed wilt krijgen.

Brillen en lenzen worden beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Je krijgt hier slechts een vergoeding voor bij een medische noodzaak. Koop je via de opticien brillen of lenzen dan word dat niet vergoed. Je kan hier aangeven tot welk bedrag je dit vergoed wilt krijgen.

Omdat de basisverzekering in het buitenland niet alles dekt is het een mogelijk om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor in het buitenland.

Na het invullen van alle opties klik je op “Vergelijken” waarna je de juiste keuze kan maken met het overstappen naar een andere zorgverzekering of zorgverzekeraar.

Zorgverzekering Vergelijken in 2021

De Nederlandse regering bepaalt onder meer wat er allemaal verzekerd is voor jou, in het basispakket. Deze beslissing is erg belangrijk, aangezien hetgeen dat in de basisverzekering zit, voor iedereen verplicht is. Daarom is het belangrijk om goed op een rijtje te hebben wat er allemaal anders is dan vorig jaar. Op Prinsjesdag geeft het kabinet een voorspelling van wat zij verwachten van de hoogte van de premie voor het komende jaar. Het hoeft echt niet veel tijd te kosten om je zorgverzekering te vergelijken en een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Bij zorgverzekeringbesparen.nl krijg je in een aantal klikken de beste opties voor jou op een rij.

Waar vind ik de Goedkoopste Zorgverzekering?

De premie van de basisverzekering kan elk jaar weer anders zijn. Als je wil weten waar je komend jaar het goedkoopst uit bent, kun je gebruik maken van onze zorgvergelijker. Door in te vullen waar jij allemaal verzekerd voor wilt zijn, kan de vergelijker alle zorgverzekeraars tegen elkaar afwegen, om vervolgens alle opties aan je te geven. Zo kan jij de goedkoopste zorgverzekering vinden.

Waaruit bestaat mijn Zorgverzekering 2021?

Om een goede uitleg te kunnen geven van wat er allemaal van je wordt verwacht bij het invullen van de zorgvergelijker is het belangrijk om een goed beeld te hebben van wat een zorgverzekering precies is. In Nederland is de zorgverzekeringspremie opgebouwd uit een verschillend aantal onderdelen. Je hebt de basisverzekering, aanvullende verzekeringen en een vergoeding voor het eigen risico. De basisverzekering is voor iedereen verplicht, en hetzelfde. Als je alleen hiervoor wilt gaan, kun je dus simpelweg voor de goedkoopste variant gaan. Dit is uiteraard makkelijk in te vullen in onze vergelijker.

Extra Verzekerd in 2021

Wil je echter wat meer verzekerd hebben, dan kan dat natuurlijk ook. Dit doe je door middel van het aanvinken van verschillende onderdelen. Hierbij is het mogelijk om te kiezen voor aanvullende zorgverzekeringen zoals de fysiotherapie, bril & lenzen, alternatieve geneeswezen, medicijnen en vaccinaties. Daarnaast heb je de mogelijkheid om aan te geven voor hoeveel tandartsbudget je verzekerd wilt worden, de minimale percentage van het bedrag aan tandartskosten waarvoor je verzekerd wilt zijn en de orthodontie kosten. Je kunt in de vergelijkingstool precies aangeven wat jij verwacht van je verzekering.

Een detail dat ook meeweegt bij de keuze voor een zorgverzekeraar, is de mate van vrijheid die je hebt bij de keuze voor een ziekenhuis. Ga je voor de volledig vrije zorgkeuze, dan mag je zelf bepalen in welke ziekenhuis je geholpen wordt. Wil je een lagere maandelijkse premie, dan kun je kiezen voor de gedeeltelijke vrijheid. Dit komt omdat verzekeraars prijsafspraken hebben gemaakt met bepaalde ziekenhuizen.

Eigen risico 2021

Het eigen risico is het laatste onderdeel waarover je moet nadenken bij het samenstellen van je zorgverzekering voor 2021. Het minimale eigen risico voor komend jaar is wederom vastgesteld op €385. Dit is het bedrag waar je zelf voor moet opdraaien bij medische behandelingen. Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico verder te laten oplopen. Dit kan tot een maximum van meer dan €885. Hiervoor krijg je compensatie door een lagere maandelijkse premie. Je kiest voor mindere kosten, maar met meer risico.

Je kunt tot het einde van januari 2021 wijzingen aanbrengen in je zorgverzekering, of overstappen naar een andere verzekeraar. Dat kan overigens allemaal gewoon via deze site. Doordat de verzekeraars de overstap tegenwoordig onderling regelen, hoef jij niks meer te doen. Een paar werkdagen nadat je de aanvraag hebt geplaatst, zal jij je nieuwe polis ontvangen.

Hoe vergelijk je zorgverzekeringen in 2021?

Het is heel eenvoudig om de voor jouw situatie gewenste zorgverzekering op een rijtje te krijgen. Via onze website kun je binnen een aantal minuten online je zorgverzekering vergelijken en af te sluiten. Om die resultaten te krijgen, hoef je maar een aantal dingen te doen. Ten eerste moet je weten wat je wensen zijn wat betreft zorg voor het komende jaar. De volgende stap is het invullen van een aantal persoonlijke gegevens, zoals je naam en je leeftijd. Daarna kun je aangeven welke voorwaarden je belangrijk vindt en welke wensen je verder nog hebt. Zo kun je bijvoorbeeld maximaal €500 eigen risico willen betalen en graag fysiotherapie in je pakket. De zorgvergelijker zorgt er dan voor dat de meest geschikte zorgverzekeringen overzichtelijk voor je op een rij verschijnen.

Bekijk daarnaast goed welke zorgkosten gedekt zijn en probeer een inschatting te maken van de zorg die je komend jaar nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een therapie of specialistische behandeling gepland aan het einde van het jaar, kun je ervan uitgaan dat ook die kosten nog doorlopen in het nieuwe jaar. Het is een mogelijkheid om een hoger eigen risico af te sluiten. Het verplichte eigen risico bedraagt €385,- maar je kunt dit verhogen tot maar liefst €875,-.

Je hoeft dat zelf dan alleen nog maar een keuze te maken tussen die opties. Binnen een paar klikken kun je online zelfs al overstappen. Op deze manier ben je gegarandeerd minder geld kwijt per maand dan wanneer je bij je huidige zorgverzekeraar blijft zonder goed onderzoek te doen.

Eigen risico in 2021

De overheid heeft bij wet vastgesteld dat iedere Nederlander van 18 jaar een basisverzekering moet afsluiten. Het minimale en verplichte eigen risico daarbij is €385. Het maximale eigen risico is €885. Hoe hoger je eigen risico is, hoe lager de maandelijkse premie die je moet betalen aan de zorgverzekeraar. Daartegenover staat dan weer dat minder van de kosten vergoed worden door de verzekeraar als je gebruik moet maken van bepaalde zorg. De afweging moet je zelf maken. Als je gezond bent en dus in principe een hele kleine kans hebt dat je iets oploopt, dan kan het voordelig zijn om een hoog eigen risico te nemen.

Maar hoe werkt het nou eigenlijk precies met het eigen risico? Wanneer moet je nou zelf iets betalen en wanneer wordt het vergoed door de verzekering? In het geval van een basisverzekering zijn er een aantal dingen die standaard vergoed worden door de verzekering en die je dus nooit zelf hoeft te betalen. Wel moet gezegd worden dat dit geldt voor het jaar 2018. In de komende jaren kan de basisverzekering weer anders vormgegeven zijn. Ieder jaar op Prinsjesdag wordt bekend gemaakt wat er het komende jaar in het basispakket zit. Op zich wordt er door de verzekering op dit moment nog vrij veel vergoed als je een basisverzekering hebt. Vergoed wordt namelijk:
– kosten voor kraamzorg, wijkverpleging en de huisarts.
– verzekerden en kosten voor de tandarts voor personen onder de 18 jaar.
– kosten voor de zorg van een aantal chronische ziekten. Dit is met name het geval als er meerdere hulpverleners nodig zijn om de persoon in kwestie te verzorgen en behandelen.
– hulpmiddelen die zijn geleend van de thuiszorg
– als je vergoedingen krijgt vanuit de aanvullende verzekering

Zorgvergelijker in 2021

Het makkelijke aan het gebruik maken van onze zorgvergelijker is dat je snel en makkelijk kunt zien welke zorgverzekering in 2021 het beste bij je past en direct die zorgverzekering online kan afsluiten. Zo sla je gelijk twee vliegen in een klap. Onze zorgvergelijker zorgt ervoor dat jij alle zorgverzekeringen voor 2021 krijgt te zien en kan kiezen voor de zorgverzekering die bij jouw situatie past. Dat kunnen we onder andere doen door de gegevens, die je bij de zorgvergelijker invult. Zo moet je bijvoorbeeld je geslacht en leeftijd invoeren, maar ook waar je behoefte aan hebt wat betreft de verzekering zelf. Als je volgend jaar een beugel neemt, een verstandskies laat trekken of fysiotherapie nodig hebt, dan wil je daar natuurlijk rekening mee houden. Bij het proces van vergelijken kan je de zorgverzekeringen sorteren op de prijs, gecontracteerde zorg, vrije- of beperkte zorgkeuze, dekking en voorwaarden.

Geld besparen op je zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken is handig omdat ieder jaar de premies van de zorgverzekeraars veranderen en ook het basispakket er anders uit kan zien. Het kan zijn dat de premie van jouw verzekering hoger wordt of bij een andere vergelijkbare verzekering juist lager. Dan kan het voor jou zeer voordelig zijn om over te stappen. Soms kan dit wel honderden euro’s per jaar besparen. Het is toch heerlijk om wat extra geld over te houden aan het einde van het jaar? Zeker naarmate je ouder wordt, is het aantrekkelijk om nauwkeurig te kijken naar de hoogtes van de premies en waarvoor je precies betaalt. Je krijgt dan immers waarschijnlijk vaker te maken met zorgverzekeraars, omdat je dan meer kosten hebt voor zorg waar je gebruik van maakt. Een ander positief punt van vergelijkingssites is wat algemener. Op deze manier moeten zorgverzekeraars hun prijzen wel bekend maken. Het zorgt dus voor transparantie en duidelijkheid. De klant weet waar het aan toe is.