ZorgDirect Zorgverzekering

ZorgDirect is een product van Eno, een groter zorgbedrijf dat naast ZorgDirect de verzekeraars Salland en HollandZorg aanbiedt. ZorgDirect is een verzekering voor de bewuste klant die ervan houdt om alle zorgzaken zoveel mogelijk online en mobiel te regelen. Zo is het makkelijk om te declareren met je smartphone en is het bovendien mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen in de week wijzigingen online door te geven in je polis.

Over ZorgDirect

ZorgDirect heeft ervoor gekozen om de verzekerden volledige keuzevrijheid te geven op het gebied van de zorgverleners. Dit geldt overigens alleen voor de basisverzekering. Maar jij als klant dus naar alle ziekenhuizen, huisartsen of andere zorgverleners gaan die je maar wilt. Ook probeert ZorgDirect haar klanten extra gezond te houden. Dit gebeurt door middel van het geven van tips. Deze tips zullen vooral gaan over het bewegen. Beweging is goed voor de mens, dus als wij onze klanten aan het bewegen krijgen scheelt ons dat hopelijk kosten. Dat is ongeveer de gedachte van ZorgDirect. Verwacht dus mailtjes met tips over bewegen op de werkvloer als je verzekerd bent!

Type verzekeringen

Onze zorgverzekering bestaat uit meerdere onderdelen. Zo moet iedereen beschikken over de basisverzekering. Deze polis wordt jaarlijks vastgesteld door onze overheid. Er wordt hierin bepaald wat voor iedereen vergoed zou moeten worden. Uiteraard met uitzondering van het eigen risico, wat minimaal €385 euro is in 2019. In de basisverzekering zitten nooit onderdelen als de tandarts en fysiotherapie. Wil je wel dat deze aspecten vergoed worden, dan kun je bij ZorgDirect kiezen voor het afsluiten van aanvullende verzekeringen.

Er zijn 5 aanvullende verzekeringen en 3 verschillende tandartsverzekeringen bij Zorg Direct. In de aanvullende verzekeringen kun je ervoor kiezen om een aantal fysiotherapiebehandelingen te laten vergoeden, of bijvoorbeeld ook in het buitenland verzekerd te zijn. Denk hierbij aan speciale wintersport verzekeringen of dekkingen over de hele wereld. De tandartsverzekeringen differentiëren zich alleen van elkaar op het gebied van maximale vergoeding per jaar.