Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid Zorgverzekering

Zorg en Zekerheid is een zogenaamde regionale zorgverzekeraar. Zorg en Zekerheid is vooral actief in de regio Leiden, al betekent dat niet dat je in Limburg of Groningen geen gebruik kunt maken van de diensten van deze verzekeraar. Het houdt wel in dat de meeste contracten die de verzekeraar heeft afgesloten zijn met zorgverleners in de regio Leiden. Zorg en Zekerheid heeft bijna 500.000 mensen die een zorgverzekering bij hen hebben afgesloten, dus er kan wel gezegd worden dat het hier gaat om een grote vereniging. Want ja, het is een vereniging, wat inhoudt dat het een verzekeraar is zonder winstoogmerk. Een vereniging mag geen winst maken.

Hoe sluit ik een verzekering bij Zorg en Zekerheid af?

Je zorgverzekering kan je een keer per jaar aanpassen. De wijziging gaat in aan het begin van het nieuwe kalenderjaar. Als je van zorgverzekering wilt wisselen, gaat dat tegenwoordig een stuk makkelijker en sneller. Zo kun je op de website van Zorg en Zekerheid in een paar stappen je premie berekenen en vervolgens je gegevens achterlaten. Zorg en Zekerheid neemt dan zelf contact op met je huidige verzekeraar om je contract op te zeggen. Dit is mogelijk sinds een aantal jaar, door de samenwerking van alle zorgverzekeraars in Nederland. Zelf allerlei formulieren opzoeken en invullen is dus niet langer nodig.

Waar ben ik voor verzekerd bij Zorg en Zekerheid?

Als je kiest voor de basisverzekering bij Zorg en Zekerheid, ben je voor exact hetzelfde verzekerd als bij alle andere basisverzekeringen bij alle andere verzekeraars. Dit komt omdat de overheid elk jaar weer bepaalt wat er wel en niet in de basisverzekering zit. Als je op zoek bent naar meer, bijvoorbeeld een aantal behandelingen bij de fysiotherapeut, kun je aanvullende verzekeringen afsluiten. Dit is ook het geval bij Zorg en Zekerheid. Er valt te kiezen tussen verschillende aanvullende verzekeringen. Zo kun je ook alternatieve geneeswijzen, tandartskosten en anticonceptiemiddelen laten vergoeden bij Zorg en Zekerheid.