vgz

VGZ Zorgverzekering

Coöperatie VGZ Groep, wat in de volksmond ook wel VGZ wordt genoemd, is de op 1 na grootste verzekeraar van Nederland, kijkende naar het aantal verzekerden. Momenteel zijn er ruim 2 miljoen Nederlanders verzekerd bij VGZ. Het bedrijf begon als stichting onder de naam Volksgezondheidszorg in 1948 en na vele fusies en overnames door de coöperatie is het al maar blijven groeien. Het belangrijkste onderdeel van VGZ is de zorgverzekering, en doordat het zo veel mensen verzekerd, zijn er een aantal voordelen aan het hebben van een zorgverzekering bij VGZ. Zo is er wachtlijstbemiddeling en zijn er meer dan 3400 organisaties aangesloten bij VGZ die kortingen aanbieden in combinatie met de zorgverzekeraar.

Hoe sluit ik een zorgverzekering bij VGZ af?

Een zorgverzekering afsluiten bij VGZ doe je gewoon op de website. Je geeft aan wat je allemaal vergoed wilt kunnen krijgen, en een paar klikken later heb je de verzekering al afgesloten. Doordat veel zorgverzekeraars samen zijn gaan werken hoef jij je oude verzekering ook niet meer op te zeggen. Bij het afsluiten van de nieuwe polis zegt de nieuwe verzekeraar het contract dat je met het oude bedrijf had gewoon voor je op.

Waar kan ik uit kiezen voor de zorgverzekering?

Het is wettelijk vastgesteld dat elke Nederlandse burger voorzien moet zijn van een basisverzekering en een eigen risico van €385,-. Het eigen risico is het bedrag dat je altijd betaalt, ook al wordt de behandeling vergoed door de verzekeraar. Het eigen risico wordt elk jaar ‘gereset’. De basisverzekering bestaat uit alle behandelingen en consulten die vergoed worden. Wat er wel en niet in de basisverzekering zit, verschilt per jaar. Het wordt bepaald door de overheid in overleg met de verzekeraars.

Wil je extra dingen hebben in je zorgverzekering? Dan ben je aangewezen op aanvullende verzekeringen. Deze zijn bij VGZ breed beschikbaar. Je kunt er zo bijvoorbeeld voor kiezen om (een aantal) behandelingen bij de fysiotherapeut te laten vergoeden. Ook zorg buiten Europa en alternatieve geneeswijzen zijn aspecten van de aanvullende verzekeringen. De vergoeding voor de tandarts wordt bepaald in een speciale tandartsverzekering bij VGZ.