promovendumPromovendum Zorgverzekering

Als inwoner van Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering te hebben. Een keer in het jaar mag je wisselen van verzekeraar – en verzekering. Er is veel te kiezen, en een van de verzekeraars die de laatste jaren populairder zijn geworden is Promovendum. Promovendum is een groot bedrijf dat naast zorgverzekeringen ook autoverzekeringen en reisverzekeringen aanbiedt, al is de zorg het belangrijkste onderdeel van het bedrijf. De klanten van Promovendum geven de zorgverzekering gemiddeld een 9,2. Dit is relatief erg hoog in de zorg.

Basisverzekering

Zoals gezegd is het verplicht om in Nederland een zorgverzekering te hebben. Het gaat dan over de zogenaamde basisverzekering. Deze basispolis is jaarlijks voer voor discussie, aangezien hij door de overheid wordt vastgesteld. Alles wat vergoed moet worden door de verzekeraars wordt in de basispolis opgenomen. Hierbij dient uiteraard wel rekening te worden gehouden met het eigen risico. Dit moet namelijk altijd betaald worden voordat de verzekeraar zorg vergoedt. Wat Promovendum wel aanbiedt, is een volledig vrije zorgkeuze. Dit houdt in dat jij als klant zelf kunt kiezen waar je naartoe kunt gaan voor je zorg. Niet altijd is dit het geval aangezien verzekeraars zelf de contracten afsluiten met zorgverleners. Bovendien is het erg gemakkelijk om de status van uw zorgverzekering online te checken. Zo doe je via Mijn Promovendum je declaraties online en kun je ook zien hoeveel eigen risico je al hebt verbruikt.

Aanvullende verzekeringen

Natuurlijk heeft niet iedereen genoeg aan de dekking die wordt geboden binnen de basispolis. Is dit voor jou het geval? Dan kun je overwegen om een of meerdere aanvullende verzekeringen af te sluiten. Deze hebben vaak betrekking op fysiotherapie, brillen/lenzen en dekking in het buitenland; bijvoorbeeld tijdens wintersport. Wil je ook dat de kosten die je eventueel bij de tandarts of orthodontist maakt vergoed worden? Dan kun je bij Promovendum de tandartsverzekering toe voegen aan je polis. Hiermee ben je verzekerd bij alle tandartsen in Nederland.