ProlifePro Life Zorgverzekering

Een zorgverzekeraar die net wat anders is dan de rest, is Pro Life. Dit is namelijk een christelijke zorgverzekeraar, en dat merk je aan een aantal belangrijke dingen. Zo wordt er extra rekening gehouden met de christelijke normen en waarden. Natuurlijk is Pro Life ook ‘gewoon’ een zorgverzekeraar waar je tandarts, fysiotherapie en ziekenhuiskosten kunt declareren, maar de extra aandacht die uitgaat naar het gezin en de dierbaarheid van het leven merk je ook zeker terug.

Extra aandacht naar de zorgverleners

Pro Life kijkt niet alleen naar de verschillende behandelingen die beschikbaar zijn, maar ook naar de kwaliteit van deze behandelingen. Er wordt gekeken naar de ‘christelijkheid’ van de zorgverleners. Dit vind je bijvoorbeeld terug in extra psychologische zorg die wordt aangeboden. Pro Life geeft de garantie dat je binnen 4 weken na het aanvragen van een afspraak geholpen kunt worden door een christelijke zorgverlener. Deze geeft bijvoorbeeld extra aandacht aan de relatie tussen geloof en geest. Er worden keurmerken afgegeven voor Christelijke Zorg.

Ben je verzekerd bij Pro Life? Dan worden er geen behandelingen vergoed die in strijd zijn met het christelijke geloof. Zo is er geen vergoeding voor abortus en euthanasie. Ook ivf-behandelingen worden anders aangepakt. Er worden bijvoorbeeld alleen behandelingen aangeboden waar geen restembryo’s ontstaan.

Het Christendom staat voor een sterk gezin, en daarom wordt er veel aandacht geschonken aan kraamzorg, relatietherapie en zorg rondom het levenseinde. Pro Life hoopt hiermee te kunnen bewerkstelligen dat er minder scheidingen plaatsvinden.

Afsluiten van een zorgverzekering bij Pro Life

Afgezien van de christelijke normen en waarden kun je bij Pro Life natuurlijk ook gewoon een zorgverzekering zoals anderen afsluiten. Zo begin je met een basisverzekering die aangevuld kan worden met zogenaamde aanvullende verzekeringen. In de aanvullende verzekeringen kun je vergoedingen laten vastleggen voor fysiotherapie, zorg in het buitenland en brillen/lenzen. Wil je ook dat er tandartskosten worden vergoed? Dan kan dat bij Pro Life ook. Met de extra tandarts modules kun je kiezen voor een bepaald bedrag dat je per jaar kunt spenderen bij de tandarts.