ONVZONVZ Zorgverzekering

ONVZ bestaat al sinds 1933 en is daarmee een van de oudste verzekeringsmaatschappijen van Nederland. ONVZ, wat staat voor Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten, richt zich uitsluitend op het aanbieden en verstrekken van zorgverzekeringen. ONVZ is een bedrijf met een omzet van ruim een miljard per jaar, dus over de robuustheid van deze verzekeraar hoef je je geen zorgen te maken. ONVZ is overigens een organisatie zonder winstoogmerk, en wil daarmee aangeven dat het zich vooral wil richten op de zorg en de ziektekosten. Het bedrijf is dan ook niet gevestigd aan de beurs.

Zorgverzekering afsluiten bij ONVZ

De service van ONVZ wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,3 door de eigen klanten. Zoals bij elke zorgverzekeraar in Nederland begint het vaststellen van jouw polis bij de basisverzekering. Wat hier wel en niet in valt, wordt bepaald door de Nederlandse regering. Jaarlijks wordt bekend gemaakt wat wel en niet vergoed wordt. Elke Nederlander is verplicht om een basisverzekering te hebben. Zo hoef je, afgezien van je eigen risico, nooit op te draaien voor medische behandelingen die vastgesteld zijn door de overheid. ONVZ gelooft in volledige vrije zorgkeuze. Jij mag dus zelf bepalen waar je naartoe wilt om zorg te ontvangen. Ziekenhuizen, tandartsen, fysiotherapeuten en huisartsen, ONVZ vergoedt de kosten die je maakt bij alle zorgverleners in Nederland.

Extra’s

Wil je voor wat meer verzekerd zijn dan alleen de basis, dan kan dat natuurlijk ook. Onder de aanvullende verzekeringen van ONVZ vallen onder andere fysiotherapie, orthodontie, brillen, anticonceptie en alternatieve geneeswijzen. Er zijn 6 aanvullende verzekeringen waaruit je kunt kiezen.

  • Startfit
  • Extrafit
  • Benfit
  • Optifit
  • Topfit
  • Superfit

Overigens ben je bij al deze aanvullende verzekeringen alsnog niet verzekerd tegen kosten die je maakt voor medische zorg in het buitenland, of bij de tandarts. Hier zijn uiteraard wel andere verzekeringen bij ONVZ voor af te sluiten, zodat je nooit voor onverwachte kosten komt te staan.