hemaHEMA Zorgverzekering

Als je denkt aan de HEMA zal je niet gelijk denken aan een bedrijf dat zorgverzekeringen aanbiedt, maar sinds een aantal jaar biedt deze winkelketen deze verzekeringen wel degelijk aan. Een voordeel van het afsluiten van een zorgverzekering bij de HEMA is dat je 10% korting krijgt op bijna alle aankopen die je doet in een van de filialen van de HEMA. Maar natuurlijk gaat het daar niet om bij het afsluiten van je zorgpolis. HEMA probeert je het hele jaar te helpen met je gezondheid door het geven van tips en het maken van blogartikelen die je inspiratie geven voor een gezonde levensstijl.

Afsluiten van een zorgverzekering

Het is natuurlijk mogelijk om de zorgverzekering van de HEMA af te sluiten om de website van het bedrijf. Het is teegnwoordig zelfs nog makkelijker, aangezien je nieuwe zorgverzekeraar de oude verzekering voor je opzegt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een grote database met informatie van de klanten wordt dit onderling geregeld tussen de verzekeraars. Met een paar klikken heb jij dus een nieuwe zorgverzekering voor het komende jaar afgesloten. Want het is nog steeds wel zo, dat er slechts een keer per jaar gewisseld kan worden van verzekeraar. Dat moment is altijd aan het begin van het nieuwe jaar.

Basis en aanvullende verzekeringen

Al jarenlang is elke burger in Nederland veprlicht om een basisverzekering te hebben. De basisverzekering wordt vastgesteld door grote verzekeraars in samenwerking met de overheid. Wat er precies wel en niet vergoed wordt, kan dus veranderen. De laatste grootste wijziging was het wegvallen van de anticonceptiepil uit de basispolis. In ieder geval is de basisverzekering voor iedereen hetzelfde.

Wil je iets meer uit je zorgverzekering halen? Dan kun je aanvullende en/of een tandartsverzekering aan je polis toevoegen. Bij de HEMA heb je keuze uit 4 verschillende aanvullende verzekeringen, en 3 opties voor de tandartsverzekering. In de aanvullende verzekeringen vind je dingen terug als fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, bril en lenzenvergoeding en bijvoorbeeld anticonceptiemiddelen.

HEMA vergoedt alle kosten die je maakt bij alle ziekenhuizen en huisartsen in het land. Met veel andere zorgverleners heeft HEMA ook contracten afgesloten, zodat de kosten daar ook kunnen worden vergoed. Op de site van het concern kun je precies vinden waar je wel en niet naartoe kunt gaan voor volledige vergoeding.