CZ Direct Zorgverzekering

Als een van de grotere zorgverzekeraars in Nederland biedt CZ onder de naam CZ Direct de mogelijkheid om volledig online je nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering via CZ Direct is een relatief eenvoudig en snel proces. De verzekerden bij CZ profiteren direct van de ervaring van CZ.

De basisverzekering van CZ Direct

De basisverzekering van CZ is gelijk aan die van alle andere verzekeringsmaatschappijen in Nederland. De Nederlandse regering bepaald namelijk de inhoud van het basispakket, iets waar iedere verzekerde dus minimaal recht op heeft. De hoogte van de maandelijks te betalen premie kan echter wel per verzekeraar schelen. Het basispakket van de CZ Direct zorgverzekering is een zogenaamde naturaverzekering. De behandelingen die je ondergaat worden direct door CZ Direct betaald. Je hoeft dus niks te declareren. De enigste voorwaarde hierbij is dat de zorgverlener een contract heeft afgesloten met CZ Direct.

De aanvullende zorgverzekering

Naast de basisverzekering kan je ook eventueel een aanvullende zorgverzekering afsluiten bij CZ Direct. Op die manier is het mogelijk om je ook voor aanvullende zaken te verzekeren. Hiertoe heeft CZ Direct een vijftal aanvullende zorgverzekeringen bedacht, zo kan je zelf kiezen wat je wel en niet wilt laten verzekeren. Zo kan je kiezen voor een aanvullende dekking voor tandartskosten in het buitenland of bijvoorbeeld een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen.