Bewuzt Zorgverzekering

Bewuzt Zorgverzekering is een relatief jonge speler op de verzekeringsmarkt en is onderdeel van VGZ Verzekeringen. Men is in staat om optimaal te profiteren van de kennis en ervaring van VGZ en daardoor weet men zich te onderscheiden van de andere verzekeraars. Bewuzt richt zich met name op hen die kiezen voor een bewuste levensstijl, vandaar ook de naam. Wie namelijk bewust gezond leeft, zal in de regel minder vaak een beroep doen op de zorgverzekering.

De eigen bijdrage versus het eigen risico

Net als bij alle andere zorgverzekeringen is er bij Bewuzt Zorgverzekeringen sprake van een eigen bijdrage, deze staat geheel los van het verplichte eigen risico. Zo betaal je voor nagenoeg elke vorm van zorg een eigen bijdrage, de hoogte hiervan is door de Nederlandse regering vastgesteld en is afhankelijk van de zorg die je ontvangt. Zo kan het zijn dat je voor bepaalde medicatie dient bij te betalen. Dit geldt zowel voor de behandelingen en medicicatie die binnen het basispakket valt als daar buiten.

Aanvullende verzekeringen van Bewuzt voor een betere dekking

Bewuzt Zorgverzekering houdt de keuze zo eenvoudig mogelijk. Zo kent men naast de verplichte basisverzekering slechts vier aanvullende pakketten zoals Bewust tand, Bewuzt Fysio, Bewuzt Buitenland en bewuzt Alternatief. Daarnaast kent Bewuzt een no-claim korting. In vergelijkingen met overige verzekeraars is de maximale vergoeding voor de meeste situaties wel beperkt.