Om mensen te kunnen helpen in hun keuze voor een mogelijke nieuwe zorgverzekering aan het einde van het jaar, is Zorgverzekeringbesparen.nl opgericht. Op zorgverzekeringbesparen.nl is het mogelijk om op een prettige en eenvoudige manier zorgverzekeringen te vergelijken. Daarbij kan je rekening houden met je eigen wensen. Het is altijd belangrijk om een vergelijkingssite als zorgverzekeringbesparen.nl te raadplegen, omdat dit voor jou als consument geld kan schelen. Veel mensen blijven namelijk ieder jaar bij dezelfde zorgverzekeraar en sluiten dezelfde ziektekostenverzekering af, terwijl dit absoluut niet per se de beste ziektekostenverzekering voor die mensen hoeft te zijn. Door je ieder jaar te verdiepen in wat de premies zullen zijn bij de verschillende zorgverzekeraars voor het komende jaar, kun je een hoop geld overhouden. Ook kan het zijn dat je zorgpakket wordt uitgebreid voor hetzelfde geld en soms zelfs voor minder geld.

Bovendien hoeft het vergelijken van ziektekostenverzekeringen helemaal niet veel tijd te kosten, omdat je gebruik kunt maken van de vergelijker op onze website. Je krijgt op Zorgverzekeringbesparen.nl snel en makkelijk toegang met een lijst van ziektekostenverzekeringen die bij jouw situatie het beste passen. Het enige wat we van je nodig hebben, zijn een aantal gegevens. Zo moet je bijvoorbeeld je geslacht, je leeftijd en je postcode aangeven en ook of er kinderen meeverzekerd gaan worden. Ook kun je natuurlijk jouw wensen wat betreft de zorg en de premie aangeven. Binnen een paar klikken zie je alle mogelijke zorgverzekeringen voor je op een rijtje. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen, is een beslissing te maken tussen deze verzekeringen.

Wat is belangrijk om te weten als je ziektekostenverzekering gaat vergelijken?

Het is wettelijk verplicht voor iedere Nederlander om vanaf je 18e een ziektekostenverzekering af te sluiten. Dit hoeft geen enorm uitgebreide verzekering te zijn, maar slechts de basisverzekering. Het maximale eigen risico is 885 euro. Het minimale en verplichte eigen risico is 385 euro. Logischerwijs betaal je bij een lager eigen risico een hogere premie en vice versa. Naast de basisverzekering kun je zelf nog bepalen of je een aanvullende verzekering wil. Als jij bijvoorbeeld weet dat je het komende jaar veel fysiotherapie nodig gaat hebben, dan kan het handig zijn om daar rekening mee te houden, als je je ziektekostenverzekering gaat afsluiten. Op deze manier voorkom je dat je enorm veel moet betalen van het eigen risico.

In principe is het mogelijk om over te stappen op een nieuwe zorgverzekering vanaf 12 november en tot en met 31 december. Als je te laat bent met het regelen van het overstappen, dan ben je verplicht om bij je huidige zorgverzekeraar te blijven. Je moet dan weer een jaar wachten, voordat je daadwerkelijk kunt overstappen. Wel kun je nog tot 1 februari een nieuwe zorgverzekeraar kiezen, mits je voor 31 december je vorige zorgverzekering hebt opgezegd. Vroeger kostte het een hoop tijd om onderzoek te doen naar welke zorgverzekering het beste bij je past. Tegenwoordig is dat echter heel eenvoudig, omdat je via een vergelijkingssite zoals zorgverzekeringbesparen.nl gemakkelijk online de voor jou geschikte ziektekostenverzekeringen op een rij hebt staan. Het is bovendien ook mogelijk om gelijk online je verzekering af te sluiten. Al met al kost hoeft het dus helemaal niet veel tijd te kosten. En met die beperkte tijd die het kost, kun je een hoop geld besparen en misschien wel beter zorg krijgen.

Wat zijn tips voor het besparen van geld bij ziektekostenverzekeringen in 2020?

Het is een mogelijkheid om bijvoorbeeld voor een hoog eigen risico te kiezen, als je in goede gezondheid bent en weinig zorg nodig hebt. Ook hoef je dan geen hele uitgebreide ziektekostenverzekering te hebben. Dit betekent dus dat je maandelijks relatief weinig kwijt bent aan premies. Het is in ieder geval zonde om te veel te betalen aan zorg waar je toch geen gebruikt van maakt. Dan kun je beter kiezen voor een hoger eigen risico en een lagere premie. In sommige gevallen kan het bovendien zelfs voordelige zijn om zelf de kosten te betalen van bepaalde zorg, waar je gebruik van maakt, in plaats van het aanvullend te laten verzekeren.