Heb jij of je kinderen last van Stotteren ? Dan kan het zijn Stottertherapie een enorme positieve invloed heeft op het spreken en zelfvertrouwen. Stottertherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering als je van de huisarts een verwijsbrief krijgt. Krijg je geen doorverwijzing? Dan is het interessant om te kijken naar een aanvullende verzekering voor stottertherapie.

Stotteraars weten precies wat ze willen zeggen, alleen lukt het niet altijd op het moment van spreken. Dit kan een grote invloed hebben op het zelfvertrouwen en durf in het spreken in het openbaar. In Nederland zijn er 170.000 mensen die last hebben van stotteren.

Stottertherapie

Stottertherapie kan voor kinderen en volwassenen die last hebben van stotteren een enorme uitkomst zijn. Een Stottertherapeut kan meerdere technieken aanbieden om de communicatie en zelfvertrouwen van een stotteraar te verbeteren waardoor het spreken een stuk makkelijker wordt. De therapie helpt mensen zonder gevoel van angst, stress of remmingen te praten.

Reguliere Stottertherapie

Bij reguliere stottertherapie wordt er een diagnostisch onderzoek uitgevoerd. Na dit onderzoek zal er een individueel therapieplan worden gemaakt en begint men met de therapie. Reguliere Stottertherapie wordt vergoed uit de basisverzekering.

Niet reguliere Stottertherapie

Niet reguliere stottertherapie word gegeven door therapeuten die een andere opleiding hebben gevolgd dan de logopedisten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen die last hebben van stotteren.
Voorbeelden van Niet reguliere Stottertherapie:
– Hausdörfer
– Del Ferro
– Boma
– McGuire

Bij bovenstaande stottertherapieën betaal je de kosten zelf. Wil je dat de behandeling vergoedt wordt? Neem dan een aanvullende zorgverzekering voor stottertherapie.

In onderstaand overzicht vindt je alle vergoedingen en tarieven per zorgverzekeraar voor stottertherapie in 2020.