Fysiotherapie wordt zeer beperkt vergoed door de basisverzekering. Vooral voor volwassenen is de vergoeding zeer beperkt. Het kan slim zijn om voor een aanvullende zorgverzekering te kiezen als het gaat om Fysiotherapie.

Fysiotherapie tot 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar worden vanuit de basisverzekering voor de eerste 9 behandelingen vergoed. Zijn de klachten na 9 behandelingen nog steeds aanwezig dan zullen de 9 volgende behandelingen vergoed worden.

Fysiotherapie vanaf 18 jaar

Vanuit de basisverzekering krijg je vanaf je 18de jaar geen vergoeding voor Fysiotherapie.
Heb je een chronische aandoening dan worden vanuit de basisverzekering de éérste 20 behandelingen per aandoening niet vergoed. Vanaf de 21ste behandeling worden je behandelingen per aandoening na toestemming vergoed. Heb je een aanvullende verzekering dan is de kans groot dat de eerste 20 behandelingen wel (deels) vergoed worden.

Chronische lijst:
Enkele aandoeningen van de chronische lijst:
– Multipele sclerose(MS)
– Ruggenmergaandoening
– Spierziekte
– Whiplash

De volledige lijst van aandoeningen kan je hier vinden

Aanvullende zorgverzekering

De meeste mensen hebben een aanvullende zorgverzekering nodig om fysiotherapie vergoed te krijgen. Het is verstandig om goed te bekijken hoeveel behandelingen je per jaar nodig hebt. Gaat het om een paar behandelingen per jaar dan is het misschien verstandig om dat zelf te betalen. Zijn het meerdere behandelingen bij de fysiotherapeut dan is het verstandig om een aanvullende zorgverzekering te nemen.

In onderstaand overzicht vindt je alle vergoedingen en tarieven per zorgverzekeraar voor fysiotherapie in 2020.