Onderwerpen

Het werkt het overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Elk jaar tussen 12 november en 1 januari wisselen van zorgverzekeraar. Ook kan je je huidige pakket aanpassen bij je huidige verzekeraar. Officieel kan het zelfs tot 1 februari, je dient dan wel je oude zorgverzekering te hebben opgezegd voor 1 januari. 

Nieuwe premies worden bekend gemaakt

Je krijgt rond de periode in november en december een brief van je huidige verzekeraar waarin de nieuwe premie voor het komende jaar bekend wordt gemaakt. In 2021 waren de verschillen tussen de premies relatief groot, binnenkort zal bekend worden wat de premies worden voor 2022. Wil je graag overstappen en ben je benieuwd wat er mogelijk is in jouw situatie? Maak gebruik van de vergelijker op onze website, het gebruiken van de vergelijker is eenvoudig en snel. 

Kan je ook tussentijds overstappen of je verzekering aanpassen?

Dit kan in bepaalde gevallen zeker. Bijvoorbeeld als je 18 jaar bent geworden of als de voorwaarden van je verzekering tussentijds zijn veranderd. Ook mensen uit het buitenland die in Nederland komen wonen kunnen tussentijds hun zorgverzekering aanvragen of aanpassen. Ook als je gaat scheiden is het mogelijk om buiten de gekozen periode een zorgverzekering te wijzigen. 

Moet ik zelf opzeggen?

Je mag zelf kiezen, als je je contract zelf wil opzeggen moet dit voor 1 januari. Je hebt dan tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar uit te kiezen. Kies je ervoor om gelijk een nieuwe zorgverzekering af te sluiten zonder eerst op te zeggen? Dan regelt je nieuwe verzekeraar de overstap en hoef je zelf niks meer te doen. 

Het laatste nieuws over Zorg

Zorgverzekering

Hoe zit de zorgverzekeringswet in elkaar?

Hoe zit de zorgverzekeringswet exact in elkaar? Veel mensen betalen wel een bedrag per maand voor hun zorgverzekering maar weten verder niet waarom en wat ze ervoor terug krijgen. In dit artikel proberen

Lees Verder