Het basispakket van de zorgverzekering zal in 2018 worden uitgebreid. Er zullen geen behandelingen uit het pakket verdwijnen, er komt er wel één bij. Vanaf 2018 krijgen patiënten die last hebben van artrose aan knie- en heupgewrichten de eerste 12 behandelingen van oefentherapie vergoed. Oncologiepatiënten krijgen in 2018 een vergoeding voor het ziekenvervoer van en naar de behandeling als ze behandeld worden met immuuntherapie.

De ministerraad heeft op dit voorstel van Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ingestemd. De Tweede Kamer zal in Juni het voorstel bespreken en zal het eventueel definitief worden vastgesteld.

Nieuwe Medicijnen & behandelingen basispakket

Er zal in 2018 nieuwe medicijnen en behandelingen worden toegevoegd aan het basispakket. Het pakket is onder andere uitgebreid met een nieuwe behandeling bij ernstige verstopping van de darmen waar er gebruik wordt van zenuwstimulatie en een nieuwe behandeling voor borstkanker die erfelijk is. Daarnaast worden er nieuwe medicijnen toegevoegd die tegen hepatitis C zijn.

Bron: Rijksoverheid